Pir Zia

Pir Zia Inayat-khan Maulabakhsh

Pir Zia Inayat khan Maulabakhsh, ook wel bekend als Sarafil Bawa, is de oudste van twee zonen van Pir Vilayat Inayat Khan en Taj Inayat. Hij groeide op in de Verenigde Staten en behaalde zijn bachelor in Perzische literatuur aan de School of Oriental Studies te Londen en zijn doctoraat in religie aan de Duke University.

Pir Zia’s vader Pir Vilayat Inayat-khan, de stichter en leider van de Sufi Order International, trainde hem in het soefisme en bevestigde hem al jong in 2000 als zijn spirituele opvolger.

Sinds het overlijden van Pir Vilayat in 2004, heeft Pir Zia gediend als Pir-o-Murshid en president van de Inayati Orde of Inayatiyya (voorheen Sufi Order International), waar hij soefigemeenschappen over de hele wereld begeleidde. Om mogelijkheden te bieden voor gerichte spirituele studie, richtte Pir Zia de Suluk Academy op, die momenteel cursussen aanbiedt in Frankrijk en de Verenigde Staten.

De twee centrale locaties van waaruit Pir Zia werkt, zijn Fazal Manzil in Suresnes, Frankrijk, en de Astana in Richmond, Virginia, VS.

Pir Zia’s geschriften omvatten, naast talrijke artikelen:

  • A Hybrid Sufi Order at the Crossroads of Modernity: The Sufi Order and Sufi Movement of Pir-o-Murshid Inayat khan, 2006
  • Saracen Chivalry: Counsels on Valor, Generosity, and the Mystical Quest, 2012
  • Caravan of Souls, an Introduction to the Sufi path of Hazrat Inayat khan, 2013
  • The Pearl in Wine (bundel artikelen onder zijn redactie met eigen bijdrage)
  • Mingled Waters: Sufism and the Mystical Unity of Religions. 2017
  • Bird Language, 2017

Pir Zia woont met zijn vrouw Pirani Sartaj en kinderen Rasulan en Ravanbakhsh Yuzkhan in Richmond en reist regelmatig ook naar Europa.